• Merhabalar sevgili dostlar, Rabbyte.net olarak kuruluş ve sürdülüş amacımız; Tamamen ücretsiz olarak Veri barındırma (Hosting) sektörü için döküman ve faydalı içerik paylaşmaktır, bu amacımıza giderken tüm dünyadan faydalı dökümanları alıp anlaşılabilir biçimde temizleyip size sunmaktr. Hedefimiz doğrultusunda 2019'dan bu güne kadar sabırla devam etmekteyiz, Siz değerli dostlarımıza Türkçe kaynak üretirken herhangi bir beklentimiz asla olmadı ve olmayacaktır. Saygılar ve sevgilerle....

Hosting hesabı cPanel olmadan nasıl aktarılır?

Hosting hesabı cPanel olmadan nasıl aktarılır?​

Hosting hesabınızı başka bir hosting sağlayıcıdan Namecheap'e aktarmak için iki önemli adımı gerçekleştirmeniz gerekecek:
  • Dosyalarınızı/veritabanlarınızı Namecheap barındırma hesabınıza aktarın Alan adınızı Namecheap barındırma sunucularına yönlendirin
  • Dosyaları Yedekleme ve Taşıma
Dosyaları Yedekleme ve Taşıma
Mevcut hosting hesabınızda cPanel yoksa, mevcut hosting hesabınızın kontrol panelinde bulunan araçları kullanarak hesabınızın her bölümü (veritabanları, web sitesi dosyaları, e-postalar vb.) için yedeklemeler oluşturmanız gerekecektir:
  • Web sitelerinizin içeriğini yedekleyin ve bilgisayarınıza indirin
  • Web sitesiyle ilgili tüm veritabanlarınızı yedekleyin ve indirin (eğer mevcut sağlayıcınızın sunucusunda phpMyAdmin aracı yüklüyse, bu kılavuzu kullanarak veritabanını dışa aktarabilirsiniz )
  • Bu eski hesabın kayıtlı içeriğini Namecheap barındırma hesabınızdaki alan adı için kök dizine yükleyin ( /home/user/public_html - ana alan adı için klasör; /home/user/public_html/addondomain.tld - eklenti için alan adı)
Yüklemek için FTP kullanmak isterseniz, barındırma sunucusunun IP adresine bağlanabilir ve Namecheap tarafından sağlanan yeni cPanel kullanıcı adınız ve şifrenizle oturum açabilirsiniz. Dosyaları düzgün bir şekilde nasıl yükleyeceğiniz konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, burada bulabilirsiniz . İçeriğinizin bir yedeğini aldıysanız, cPanel > Dosya Yöneticisi

aracını da kullanabilirsiniz .

  • CPanel'de oturum açın ve Dosya Yöneticisini bulun:
file_manager1.png

  • Arşivinizi yüklemek için Yükle seçeneğini belirleyin :
upload_cp1.png

  • Ardından , Dosya Yöneticisi'nde bulunan Çıkarma aracını kullanarak geri yükleyin :
Yalnızca bağlı veritabanları olmayan dosyalarınız varsa (örneğin bir HTML web sitesi), işlemi resmi olarak tamamlamış olursunuz.
MySQL Veritabanlarını Geri Yükleme
Ancak, zaten web sitenizle ilişkilendirilmiş bir veritabanınız varsa, onu Namecheap'e aktarmanız gerekir. Bunu yapmak için, lütfen aşağıda listelenen adımları izleyin:
  • Namecheap cPanel'inizde yeni bir veritabanı ve bir veritabanı kullanıcısı oluşturun, ardından kullanıcıyı bu veritabanına atayın. Bu kullanışlı öğretici , size rehberlik etmeye yardımcı olacaktır.
  • Şimdi veritabanı dökümünü (önceki sunucudan indirilen .sql yedekleme dosyası) phpMyAdmin aracıyla içe aktarmanız gerekecek . Daha ayrıntılı talimatlar için lütfen bu kılavuza bakın.
  • Önceki adımları tamamladıktan sonra, web sitenizin yapılandırma dosyalarına yeni veritabanı bağlantısı kimlik bilgilerini girmeniz gerekecektir (örneğin, bir WordPress web sitesi için bu wp-config.php dosyasıdır; Joomla için - configuration.php ; Drupal için - ayarlar.php ). Ön ekleri değiştiği için lütfen uygun veritabanı adını ve kullanıcı adını kullanın. Doğru olanları kullandığınızdan emin olmak için lütfen cPanel > MySQL Databases'e gidin :
current_databases.png

Veritabanı bilgilerinin Wordpress yapılandırma dosyasında nasıl göründüğü - wp-config.php :

NOT : Parolanızı, veritabanı kullanıcınızı oluştururken girdiğiniz parola ile güncellemelisiniz. İsterseniz, bu parolayı yapılandırma dosyasında listelenen parolayla da değiştirebilirsiniz. Bu, MySQL Veritabanları cPanel menüsünden yapılabilir. Ayrıca sunucularımızda 'DB_HOST'un her zaman ' localhost ' olması gerektiğini unutmayın. Girilen başka bir değer fark ederseniz, lütfen buna göre güncelleme yaptığınızdan emin olun.
 
Üst