• Merhabalar sevgili dostlar, Rabbyte.net olarak kuruluş ve sürdülüş amacımız; Tamamen ücretsiz olarak Veri barındırma (Hosting) sektörü için döküman ve faydalı içerik paylaşmaktır, bu amacımıza giderken tüm dünyadan faydalı dökümanları alıp anlaşılabilir biçimde temizleyip size sunmaktr. Hedefimiz doğrultusunda 2019'dan bu güne kadar sabırla devam etmekteyiz, Siz değerli dostlarımıza Türkçe kaynak üretirken herhangi bir beklentimiz asla olmadı ve olmayacaktır. Saygılar ve sevgilerle....

cPanel nedir ne işe yarar

cPanel, web sunucularının yönetimini kolaylaştıran bir web tabanlı arayüzdür. Bu arayüz, kullanıcıların sunucu yapılandırması, dosya yönetimi, e-posta yönetimi, veritabanı yönetimi ve diğer web yönetim işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak tanır.

cPanel, genellikle web hosting hizmet sağlayıcıları tarafından kullanılır ve kullanıcıların web sitelerini yönetmelerine izin verir. Bu arayüz, kullanıcıların web sitelerini oluşturmalarını, dosyaları yüklemelerini ve e-posta hesaplarını yönetmelerini kolaylaştırır. Ayrıca, cPanel, veritabanlarını yönetmek, web sitelerinin trafiğini izlemek ve web sitelerinin güvenliğini sağlamak için çeşitli araçlar sunar.

cPanel, kullanıcı dostu ve intuitif bir arayüz sunar, yönetim işlemlerini gerçekleştirmek için gerekli olan tüm seçenekleri kolayca erişilebilir hale getirir. Bu arayüz, kullanıcıların web sitelerini yönetmelerini kolaylaştıran çeşitli araçlar ve seçenekler içerir.

cPanel, çeşitli web sunucuları ve işletim sistemleri ile uyumludur ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eder. Bu arayüz, kullanıcıların web sitelerini yönetmelerini kolaylaştıran çeşitli araçlar sunar ve web yönetimi işlemlerini gerçekleştirmek için gerekli olan tüm seçenekleri kullanıcı dostu bir şekilde sunar.